Pravila rabe piškotkov

To je pravilnik o rabi piškotkov, ki je dostopen na https://www.ruskicar.si

Kaj so piškotki?

Kot je običajna praksa pri skoraj vseh profesionalnih spletnih mestih, to spletno mesto uporablja piškotke (majhne datoteke), ki se prenesejo na vaš računalnik za izboljšanje vaše izkušnje. Na tej strani je opisano, katere informacije piškotki zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo včasih te piškotke shraniti. Pojasnili vam bomo tudi, kako lahko preprečite shranjevanje piškotkov, vendar lahko to poslabša ali ‘pokvari’ nekatere elemente funkcionalnosti spletnega mesta.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, opisanih spodaj. Na žalost v večini primerov ni industrijskih standardnih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo na to spletno mesto. Priporočljivo je, da omogočite vse piškotke, če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne in se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

Onemogočanje piškotkov

Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v vašem brskalniku (glejte pomoč brskalnika, kako to storiti). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje tega in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiščete. Če onemogočite piškotke, boste običajno onemogočili tudi nekatere funkcije in funkcije tega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih nastavimo

Piškotek Domena Opis Trajanje Tip
PH_HPXY_CHECK ruskicar.si Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji. seja Nujen
pll_language ruskicar.si Piškotek pll _language uporablja Polylang, da si zapomni jezik, ki ga uporabnik izbere ob vrnitvi na spletno mesto, in tudi za pridobitev informacij o jeziku, ko niso na voljo na drug način. 1 leto Funkcionalnost
elementor ruskicar.si Ta piškotek uporablja WordPress tema spletnega mesta. Lastniku spletnega mesta omogoča implementacijo ali spreminjanje vsebine spletnega mesta v realnem času. Nikoli ne poteče Nujen

Piškotki, povezani z e-novicami

To spletno mesto ponuja storitve naročanja na novice ali e-pošto, piškotki pa se lahko uporabljajo, da si zapomnijo, ali ste že registrirani in ali želite prikazati določena obvestila, ki so lahko veljavna samo za naročene/nenaročene uporabnike.

Piškotki, povezani z obrazci

Ko pošljete podatke prek obrazca, kot so tisti, ki jih najdete na kontaktnih straneh ali obrazcih za komentarje, so lahko piškotki nastavljeni tako, da si zapomnijo vaše uporabniške podatke za prihodnjo korespondenco.

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke zaupanja vrednih tretjih oseb. V naslednjem razdelku je podrobno opisano, na katere piškotke tretjih oseb lahko naletite na tem spletnem mestu.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in načine, kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko spremljajo stvari, kot je čas, ki ga preživite na spletnem mestu, in strani, ki jih obiščete, da lahko še naprej ustvarjamo privlačno vsebino.

Za več informacij o piškotkih Google Analytics si oglejte uradno stran Google Analytics.

Več informacij

Upajmo, da vam je to razjasnilo stvari in kot je bilo že omenjeno, če obstaja nekaj, za kar niste prepričani, ali ga potrebujete ali ne, je običajno varneje pustiti piškotke omogočene, če delujejo z eno od funkcij, ki jih uporabljate na našem spletnem mestu.

Za več splošnih informacij o piškotkih preberite članek Politika piškotkov.

Če pa še vedno iščete več informacij, nas lahko kontaktirate prek enega od naših prednostnih kontaktnih načinov:

E-naslov: polona.erjavec@zlatarnacelje.si

telefon: +38634267177